Hovězí řízky na zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí řízky na zelenině
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35808 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
150 g | Fazolové lusky zelené |
1000 g | Hovězí maso zadní |
100 g | Kedlubna |
50 g | Kopr čerstvý |
100 g | Květák |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
150 g | Mrkev kořen |
5 g | Pepř černý mletý |
150 g | Petržel kořen |
70 g | Sádlo škvařené |
9 g | Sůl |
2 l | Voda pitná |
300 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 81,0mg |
Draslík | 390,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Fazolové lusky zelené, Kedlubna, Kopr čerstvý, Květák, Petržel kořen, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí řízky na zelenině postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso nakrájíme na plátky, naklepeme, nasolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. |
2 | Na velké pánvi osmažíme na rozpáleném sádle. Kořenovou zeleninu a kedlubny oloupeme a nastrouháme nahrubo, ostatní zeleninu nakrájíme na menší kusy, kopr nasekáme. Vše dáme do velkého hrnce spolu s masem a tukem z opékání, zalijeme vařící vodou a dusíme zakryté na mírném ohni 40 minut. Podle potřeby podléváme vodou. |
3 | Pokrm je hotový, když je zelenina rozvařená a maso měkké. |
Poznámka
1