Zapečené houbové flíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené houbové flíčky
Zapečené houbové flíčky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 35826 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
60 g | Houby čerstvé |
2 polévková lžíce | Máslo jihočeské |
3 dl | Mléko polotučné |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
2 špetka | Sůl |
500 g | Těstoviny flíčky |
5 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 209,5mg |
Draslík | 149,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,0mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej slunečnicový, Paprika zelená, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo jihočeské, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Těstoviny flíčky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené houbové flíčky postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé houby očistíme, umyjeme a spolu s nakrájenou cibulkou na pánvi s rozehřátým máslem osmahneme doměkka a necháme vychladnout. |
2 | Libovolný druh těstovin v hrnci v osolené vřící vodě za občasného míchání uvaříme. Měkké těstoviny scedíme, necháme okapat a vsypeme je do olejem vymaštěného a strouhankou vysypaného pekáče. Dochutíme pepřem, přidáme osmažené houby. Vejce rozklepneme do mísy s mlékem, rozšleháme a vylijeme je do pekáče. Všechny suroviny promícháme, vložíme do teplé trouby, kde je pečeme 40 minut. |
3 | V půlce pečení nakrájíme na kolečka zelenou papriku, naskládáme na směs v pekáči a vrátíme do trouby. |
4 | Upečené flíčky vytáhneme z trouby, necháme je 5-10 minut odpočinout. Potom je krájíme na úhledné porce. Rozdělíme je na jednotlivé talíře a jídlo podáváme. |
Poznámka
Zapečené flíčky podáváme teplé, s kyselou okurkou.