Jehněčí plátky s celerem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí plátky s celerem
Jehněčí plátky s celerem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 35828 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Celer bulvový |
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Feferony |
600 g | Jehněčí kýta |
150 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Olej slunečnicový |
50 g | Ořechy vlašské |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 ks | Paprika zelená |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 144,0mg |
Draslík | 663,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 367,6mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,9mg |
Vitamín E | 10,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 44,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Feferony, Jehněčí kýta, Olej slunečnicový, Ořechy vlašské, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí plátky s celerem postup přípravy receptu:
1 | Maso umyjeme, nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme. Naklepeme a v pánvi na rozehřátém oleji z obou stran opečeme. Přidáme česnek, na kolečka nakrájenou papriku, nasekanou feferonku, nasekané ořechy a nakonec posypeme mletou paprikou. Dosmažíme doměkka. |
2 | Celer nakrájíme na úhledné kousky a na pánvičce s rozpáleným máslem je podusíme, zalijeme vínem a dusíme, aby se víno vypařilo. |
Poznámka
Na teplý talíř položíme plátek masa a na něj kousky celeru. Zalijeme vlastní šťávou z masa a ozdobíme nadrobno nasekanou petrželovou natí.