Pečené klobásy s bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené klobásy s bramborami
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 35833 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
750 g | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
90 g | Čočka červená |
2 ks | Hřebíček |
1 kg | Klobása vepřová |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
3 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
500 g | Pórek |
5 g | Sůl |
900 ml | Vývar drůbeží |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 123,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 176,6mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,4mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Česnek, Čočka červená, Hřebíček, Klobása vepřová, Olej slunečnicový, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pečené klobásy s bramborami postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozehřejeme olej a klobásy na něm dohněda osmahneme. Vyjmeme je a nakrájíme na silná kolečka. |
2 | Do pekáče dáme vrstvy koleček pórku, kolečka brambor, klobás a čočky uvařené doměkka. Osolíme a opepříme, proložíme bobkovými listy, hřebíčkem a česnekem. Navrch dáme opět vrstvu brambor. |
3 | Zalijeme vývarem, přikryjeme poklicí a 30 minut pečeme v předehřáté troubě při 160 °C, případně podléváme. |
4 | Odstraníme poklici, zvýšíme teplotu na 200 °C a 20-25 minut necháme brambory dohněda zapéci. Ozdobíme petrželkou. |