Recept

Vepřové maso na zelenině a smetaně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 35909

Ingredience

100 g Celer bulvový
1 ks Cibule
100 g Hrášek
100 g Mouka pšeničná hladká
200 g Mrkev kořen
40 ml Olej rostlinný
100 g Petržel kořen
40 g Protlak rajčatový
2 dl Smetana 12% (konzumní)
10 g Sůl
800 g Vepřové maso libové
1,3 l Voda pitná
400 g Zelí hlávkové bílé
6 g Pepř černý mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 492 kcal
Kilojoule 2 059kJ
8% Sacharidy 28 g
140% Tuky 105 g
35% Sodík 691 mg
52% Bílkoviny 29 g

Vepřové maso na zelenině a smetaně postup přípravy receptu:

1

Kořenovou zeleninu oloupeme a nastrouháme nahrubo, cibuli nasekáme nadrobno. Maso nakrájíme na menší kousky, osolíme polovinou dávky soli, obalíme v mouce a orestujeme na rozpáleném oleji. Do velkého kastrolu dáme nastrouhanou zeleninu, zelí nakrouhané na nudle, hrášek a na to vrstvu masa, podlijeme vodou a dusíme zakryté doměkka asi hodinu, podle potřeby podléváme vodou. Protlak smícháme se smetanou, osolíme, opepříme a vmícháme do směsi. Krátce povaříme a můžeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept