Ravioli s chřestovou nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ravioli s chřestovou nádivkou
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 80 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 35918 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kávová lžička | Bazalka |
150 g | Chřest zelený |
200 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř bílý |
1 kávová lžička | Šalvěj čerstvá |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
6 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 311,7mg |
Draslík | 37,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 414,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Pepř bílý, Šalvěj čerstvá, Sůl, Sýr Parmezán, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ravioli s chřestovou nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Z mouky, 4 žloutků, 2lžic vody, oleje, másla a soli uhněteme těsto, které zabalíme do alobalu a necháme ho 60 minut odpočívat. Chřest očistíme, a uvaříme v 1 litru vroucí vody. Bylinky opereme a nasekáme. Chřest, bazalku, nastrouhaný sýr promísíme s 2 žloutky a směs ochutíme špetkou soli a pepře. |
2 | Z odpočatého těsta vyválíme plát, který nakrájíme na stejně velké čtverce. Na polovinu čtverců do středu rozdělíme připravenou náplň z chřestu, sýra a vajec. Prázdnými čtverci těsta naplněné čtverce překryjeme, okraje utěsníme a potřeme vodou. Takto připravené ravioli vaříme v 1 litru vody 10 minut. V rozpuštěném másle rozmícháme nasekané lístky šalvěje. Takto upraveným máslem poléváme horké těstoviny na talíři. Podáváme horké. |