Jehněčí jinak - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí jinak
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 3595 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
600 g | Jehněčí kýta |
1 špetka | Nové koření celé |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Petržel - nať |
1 špetka | Provensálské koření |
4 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 99,0mg |
Draslík | 786,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Jehněčí kýta, Nové koření celé, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Provensálské koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí jinak postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme na plátky maso, které naložíme do směsi z oleje, česneku, provensálského koření, pepře a citronové šťávy na 24 hodin. |
2 | Maso zprudka opečeme na pánvi, poté přendáme do pekáče. Dáme na něj opečenou cibuli, nakrájenou papriku a rajčata. Osolíme a opepříme. |
3 | Pečeme asi 1 hodinu v troubě doměkka. |