Recept

Podlesníky z vařených brambor

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 35958

Ingredience

1 kg Brambory
2 kávová lžička Kmín celý
300 g Mouka polohrubá
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2,5 dl Podmáslí kysané 1%
2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
1 polévková lžíce Sůl
1 ks Vejce slepičí
1,5 l Voda pitná
12 ks Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

81% Kalorie 1,603 kcal
Kilojoule 6 708kJ
97% Sacharidy 351 g
17% Tuky 13 g
65% Sodík 1 g
137% Bílkoviny 77 g

Podlesníky z vařených brambor postup přípravy receptu:

1

Brambory omyjeme a uvaříme v 1,5 litru vody doměkka. Uvařené scedíme a vychladlé oloupeme a nastrouháme. V míse je smícháme s polohrubou moukou (200-300 g), vejcem, solí (zarovnanou lžíci), pepřem a podmáslím. Vše dobře promícháme. Těsto by mělo být polotuhé, spíš řidší.

2

Zelné listy (z čerstvého hlávkového zelí) dáme na plech vyložený pečicím papírem. Na každý list nabereme lžicí těsto, dáme na zelné listy a tence těsto rozetřeme. Posypeme kmínem a dáme do předehřáté trouby upéct.

3

Pečeme při 200 °C přibližně 10 minut dozlatova. Když z upečených podlesníků odstraníme zelný list, zůstane na nich vyznačena struktura listu a placka získá od zelí mírně nasládlou chuť i vůni.

4

Upečené podlesníky potřeme rozpuštěným sádlem, dosolíme podle chuti a podáváme na míse i se zelným listem.

Poznámka

Pokud podlesníky chceme sladké, po upečení odstraníme zelný list, potřeme je z obou stran máslem a pocukrujeme práškovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept