Valašské bramborové knedlíky s uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Valašské bramborové knedlíky s uzeným masem
Valašské bramborové knedlíky s uzeným masem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 36086 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
400 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Majoránka |
50 g | Mouka pšeničná hrubá |
3 ks | Rohlíky bílé |
2,5 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
4 ks | Šalotka |
100 g | Slanina vepřová |
3 kávová lžička | Sůl |
200 g | Uzené maso vařené |
2 ks | Vejce slepičí |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 139,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Majoránka, Šalotka, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Rohlíky bílé, Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Valašské bramborové knedlíky s uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | Den dopředu omyjeme brambory a uvaříme doměkka ve slupce v 1 litru vody. Pak je slijeme. |
2 | Druhý den brambory oloupeme, nastrouháme a dáme je do mísy. Rohlíky nakrájíme na kostičky. Uzené vařené maso pokrájíme též na malé kostičky. Slaninu pokrájenou na kostičky v pánvi rozpečeme. Maso a rohlíky přidáme do mísy k bramborám. Ještě přidáme sůl (1 lžičku), vejce, hrubou mouku, majoránku, prolisovaný česnek a vše dobře propracujeme. |
3 | Těsto dáme na pomoučený vál a utvoříme z těsta 2 válečky. Zabalíme je do čistého plátna (nebo utěrky) a převážeme nití. |
4 | Ve větším širším hrnci uvaříme 3,5–4 litry vody s 2 lžičkami soli. Knedlíky vložíme do vroucí vody a vaříme je pomalu pod pokličkou 20 minut. |
5 | Mezitím si očistíme šalotky, pokrájíme je nadrobno a v pánvi na rozpáleném sádle šalotku osmažíme dozlatova. |
6 | Uvařené knedlíky rozbalíme, pokrájíme na plátky, polijeme osmaženou šalotkou se sádlem a podáváme. |
Poznámka
Jako příloha se hodí kysané zelí.