Restované kuře s chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Restované kuře s chřestem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 36101 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
230 g | Chřest zelený |
1 kostka | Cukr kostkový |
1 kávová lžička | Kopr čerstvý |
1 ks | Kuřecí prsa |
20 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř bílý |
2 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 187,7mg |
Draslík | 420,1mg |
Vláknina | 167,8mg |
Vitamín A | 30,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Pepř bílý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Cukr kostkový, Kuřecí prsa, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Restované kuře s chřestem postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Chřest očistíme, uvaříme v osolené vodě s kostkou cukru doměkka, necháme okapat a nakrájíme na kousky. Kuřecí prso opláchneme, ochutíme solí a pepřem a z obou stran na másle osmahneme dokřupava. |
2 | Osmahlý plátek masa nakrájíme napříč na plátky a s kousky chřestu upravíme na talíře. Pokrm posypeme kousíčky nakrájeného vejce a sekaným koprem. |
3 | Podáváme teplé. |