Pikantní jehněčí s netradiční zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní jehněčí s netradiční zeleninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 36102 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Jehněčí kýta |
2 polévková lžíce | Kari pasta |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
300 g | Květák |
2 ks | Okurka salátová |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
3 polévková lžíce | Omáčka rybí |
2 polévková lžíce | Omáčka ústřicová |
100 g | Ořechy burské pražené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 82,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 398,1mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jehněčí kýta, Koriandr čerstvý, Květák, Okurka salátová, Olej rostlinný, Omáčka rybí, Omáčka ústřicová, Ořechy burské pražené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kari pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní jehněčí s netradiční zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Maso z jehněčí kýty opláchneme ve vlažné vodě a necháme okapat. Potom maso nakrájíme na malé kousky a přidáme 1 lžíci kari pasty tandoori. Salátové okurky nakrájíme na plátky. Květák rozebereme na růžičky a opláchneme pod tekoucí vodou. |
2 | Na polovině rozpáleného oleje v pánvi osmahneme maso. Po osmažení maso z pánve vyndáme. |
3 | Potom na zbytku oleje osmahneme zeleninu tak, aby květák byl dobře upečený a měl zlatavou barvu. Tuto zeleninovou směs ochutíme pastou tandoori a vrátíme zpět do pánve maso. |
4 | Vše dochutíme ústřicovou a rybí omáčkou. Nakonec na směs nasypeme nasekané burské ořechy a nakrájený koriandr. |
Poznámka
Tandoori — ostrá indická pasta z kari, můžeme použít i v sypkém stavu.