Grilovaný chřest s hořčičnou marinádou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaný chřest s hořčičnou marinádou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 36126 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
700 g | Chřest zelený |
1 špetka | Pepř bílý |
1 špetka | Sůl |
Marináda | |
---|---|
1,5 polévková lžíce | Hořčice |
2,5 polévková lžíce | Ocet ze šampaňského - Balsamic |
200 ml | Olej olivový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 0,1mg |
Vláknina | 52,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Hořčice, Ocet ze šampaňského - Balsamic, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaný chřest s hořčičnou marinádou postup přípravy receptu:
1 | Chřest očistíme škrabkou a opláchneme, potřeme polovinou marinády, urovnáme na gril a grilujeme tak dlouho, dokud povrch chřestu s marinádou nezkaramelizuje. Po zkaramelizování povrchu chřestu je pokrm hotov. Hotový pokrm potřeme zbylou polovinou marinády, kterou jsme rozmixovali v mixéru. Pokrm podáváme teplý. |
2 | Marináda: |
3 | Olivový olej dobře promícháme s hořčicí a ochutíme. Do druhé poloviny marinády, kterou budeme polévat grilovaný chřest, přidáme ocet a v mixéru ji promixujeme. |