Ovocný chlebíček - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocný chlebíček
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 36131 |
Kategorie: | Sladké chlebíčky |
Ingredience
0,5 ks | Citrony |
150 g | Cukr moučkový |
140 g | Datle |
140 g | Fíky sušené |
150 g | Mandle |
200 g | Mouka pšeničná hrubá |
140 g | Rozinky tmavé |
2 ks | Vejce slepičí |
Na plech a potření | |
---|---|
10 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 124,7mg |
Draslík | 548,8mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 181,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 6,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr moučkový, Datle, Fíky sušené, Mandle, Vejce slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Rozinky tmavé, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovocný chlebíček postup přípravy receptu:
1 | V míse umícháme dohusta cukr s vejci a strouhanou citronovou kůrou. Přidáme na kostičky nakrájené fíky, na nudličky nasekané mandle, datle, rozinky a přisypeme mouku. |
2 | Těsto přemístíme na vál, vytvoříme dlouhý váleček, položíme na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a v mírně vyhřáté troubě upečeme dozlatova. |
3 | Chlebíček necháme vychladnout a nakrájíme na plátky. |