Jihočeský borůvkový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jihočeský borůvkový koláč
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3614 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
143 g | Borůvky |
225 g | Cukr krupice |
164 g | Cukr moučkový |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
125 g | Máslo čerstvé |
400 ml | Mléko polotučné |
425 g | Mouka polohrubá |
170 g | Mouka pšeničná hrubá |
200 ml | Olej stolní |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 73g |
---|---|
Cholesterol | 128,3mg |
Draslík | 209,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 120,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Cukr krupice, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Olej stolní, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jihočeský borůvkový koláč postup přípravy receptu:
1 | Nejprve ušleháme vejce s cukrem. Přidáme polohrubou mouku, kypřicí prášek, mléko a olej a vypracujeme těsto. |
2 | Troubu předehřejeme na 200C. |
3 | Utvoříme drobenku z krystalového cukru, hrubé mouky a másla. |
4 | Plech vymažeme a vysypeme, rozprostřeme těsto, nasypeme omyté borůvky a nakonec posypeme drobenkou. |
5 | Koláč pečeme asi 25 minut ve středně vyhřáté troubě. |