Těstoviny se škeblemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny se škeblemi
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 36189 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Estragon |
200 g | Garnát obecný |
200 g | Mušle slávky |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
675 g | Škeble čerstvé |
1 kávová lžička | Sůl |
675 g | Těstoviny Fusilli |
1,5 dl | Víno bílé |
750 ml | Voda pitná |
1,5 dl | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69g |
---|---|
Cholesterol | 87,2mg |
Draslík | 485,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Estragon, Mušle slávky, Škeble čerstvé, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny Fusilli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny se škeblemi postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé škeble propereme ve studené vodě a necháme je okapat. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, přidáme rozetřený česnek a škeble a smažíme 2 minuty. Přidáme garnáty a mušle a další 2 minuty smažíme. Přilijeme víno a vývar, uvedeme do varu a pod pokličkou vaříme 10 minut, než se škeble otevřou. Vyhodíme škeble, které se neotevřely. |
3 | Ve vroucí vodě uvaříme těstoviny, poté je scedíme a necháme okapat. |
4 | Do pánve přimícháme estragon, sůl a pepř. |
5 | Těstoviny dáme na mísu a přelijeme směsí z pánve. Ihned podáváme. |