Bystřická jehla na grilu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bystřická jehla na grilu
Bystřická jehla na grilu
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 36203 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 špetka | Chilli koření mleté |
400 g | Chléb slunečnicový |
120 g | Cibule |
250 g | Hovězí maso zadní |
20 g | Játra telecí |
180 g | Klobása uzená |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
50 g | Špek |
1,5 kávová lžička | Sůl |
250 g | Vepřová plec |
marináda | |
---|---|
1 polévková lžíce | Hořčice |
2 polévková lžíce | Kečup |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Omáčka pikantní worcesterová |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 97,3mg |
Draslík | 255,0mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Cibule, Játra telecí, Sůl, Vepřová plec, Paprika mletá sladká mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb slunečnicový, Hovězí maso zadní, Klobása uzená, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Hořčice, Kečup, Olej olivový, Omáčka pikantní worcesterová, Paprika mletá pálivá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Špek nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Bystřická jehla na grilu postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou plec, zadní hovězí maso a telecí játra omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Masovou směs dáme do mísy, posypeme solí s černým pepřem, chilli a 2 lžícemi olivového oleje. Maso promícháme a odložíme na 3 hodiny do chladničky. |
2 | Očistíme cibuli a nakrájíme ji na kolečka. Klobásu nakrájíme na kolečka. Špek nakrájíme na plátky. |
3 | V misce připravíme marinádu: smícháme 2 lžíce olivového oleje se sladkou a pálivou paprikou, kečupem, hořčicí a Worcesterovou omáčkou. |
4 | Na jehly střídavě napícháme maso s játry a špekem, potřeme marinádou a grilujeme. V průběhu grilování maso potíráme. Grilujeme přibližně 12 minut. |
5 | Bystřické jehly podáváme s chlebem. |