Recept

Vepřové řízky na zelenině s chřestem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 36213

Ingredience

300 g Brambory
250 g Chřest zelený
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Pórek
2 špetka Sůl
300 g Vepřové kotlety
0,5 l Voda pitná
1 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 836 kcal
Kilojoule 3 499kJ
24% Sacharidy 87 g
45% Tuky 33 g
136% Sodík 3 g
92% Bílkoviny 52 g

Vepřové řízky na zelenině s chřestem postup přípravy receptu:

1

Z chřestu odkrájíme hlavičky, které použijeme na konečnou ozdobu. Chřest rozkrájíme podélně, pórek nakrájíme na kolečka.

2

V osolené vodě si uvaříme oloupané a nakrájené brambory doměkka. Na rozpáleném oleji orestujeme osolené a opepřené plátky masa z obou stran a vyjmeme je z pánve.

3

Na olej vsypeme plátky chřestu, které po orestování zalijeme 5 lžícemi vývaru a chřest dusíme 15 minut. Na poslední 2 minuty před koncem dušení přisypeme kolečka pórku a přidáme orestované maso. Krátce prohřejeme a podáváme teplé posypané petrželovou natí a ozdobené chřestovými špičkami a s vařeným bramborem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept