Rýže z Portorika - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýže z Portorika
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 36243 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
10 g | Chilli paprička |
150 g | Cibulka jarní |
100 g | Fazole červené sterilované |
3 g | Kmín římský |
3 g | Kurkuma |
1 ks | Limetka |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
30 g | Petržel - nať |
200 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
250 g | Rýže dlouhozrnná |
50 g | Slanina vepřová |
3 g | Tymián sušený |
400 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 8,5mg |
Draslík | 428,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 517,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Chilli paprička, Cibulka jarní, Fazole červené sterilované, Kmín římský, Kurkuma, Limetka, Rajčata loupaná (konzervovaná), Slanina vepřová, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať, Rýže dlouhozrnná, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýže z Portorika postup přípravy receptu:
1 | Vyškvaříme v oleji na kostičky nakrájenou slaninu. Krátce na ní osmažíme na kolečka nakrájenou cibulku. Vložíme drcený česnek a ještě 2 minuty smažíme. |
2 | Přisypeme rýži a za stálého míchání ji opražíme. Vložíme rajčata i se šťávou, 2 lžíce nasekané petrželové nati, bobkové listy, nasekané chilli papričky, kurkumu, kmín a tymián a promícháme. |
3 | Přidáme fazole a vývar a přivedeme k varu. Přikryjeme a podusíme, až rýže změkne a tekutina se vypaří. |
4 | Posypeme zbytkem petržele a servírujeme ozdobené dílky limetky. |