Polévka ze sušeného ovoce s fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka ze sušeného ovoce s fazolemi
Polévka ze sušeného ovoce s fazolemi
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 36271 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
50 g | Cukr moučkový |
200 g | Fazole vařené |
5 g | Hřebíček |
100 g | Hrušky sušené |
100 g | Křížaly (sušená jablka) |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
10 g | Skořice mletá |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
100 g | Švestky sušené vypeckované |
1000 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 62g |
---|---|
Cholesterol | 20,0mg |
Draslík | 551,1mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 53,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Fazole vařené, Hřebíček, Hrušky sušené, Křížaly (sušená jablka), Skořice mletá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Smetana 12% (konzumní), Švestky sušené vypeckované mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka ze sušeného ovoce s fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Sušené ovoce vložíme do hrnce, přisypeme skořici, hřebíček a zalijeme horkou vodou. Přivedeme k varu, ve smetaně rozmícháme mouku a pomalu přilijeme do polévky, dobře rozmícháme, aby se netvořily hrudky, a povaříme asi 20 minut. Nyní do polévky vložíme vařené fazole nebo fazole z konzervy. |
2 | Promícháme, krátce povaříme, dochutíme cukrem a můžeme podávat. |