Karamelizované podzimní ovoce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karamelizované podzimní ovoce
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 36285 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
60 g | Cukr krupice |
3 ks | Hrušky |
3 ks | Jablka |
60 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
4 ks | Švestky |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 29,2mg |
Draslík | 257,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrušky, Jablka, Pomerančová šťáva, Švestky, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Karamelizované podzimní ovoce postup přípravy receptu:
1 | Jablka a hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na čtvrtky. Švestky nebo slívy omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na dílky. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cukr a pomerančovou šťávu. Za častého míchání povaříme, aby se cukr rozpustil. Zvýšíme příkon tepla a vaříme, až se začne tvořit zlatý karamel. Přidáme jablka a za stálého míchání je povaříme doměkka. Potom přidáme hrušky, povaříme doměkka a nakonec vsypeme švestky a ještě chvíli povaříme. |
3 | Ovoce má být měkké, obalené v karamelu a nemá se rozpadat. |
4 | Podáváme teplé, s kopečkem zakysané smetany. |