Chlebová omáčka se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebová omáčka se smetanou
Chlebová omáčka se smetanou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 36292 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
200 g | Brambory vařené |
200 g | Chléb celozrnný žitný |
60 g | Mouka pšeničná hladká |
3 g | Pepř černý mletý |
50 g | Sádlo škvařené |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
10 g | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 22,1mg |
Draslík | 258,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Chléb celozrnný žitný, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlebová omáčka se smetanou postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozehřejeme sádlo, zasypeme moukou a usmažíme světlejší jíšku, přidáme natrhaný tmavý chléb bez kůrky, v jíšce orestujeme, zalijeme horkou vodou, metlou dobře rozmícháme, osolíme, opepříme a povaříme asi 12 minut. Do omáčky nalijeme sladkou smetanu, dochutíme solí, pepřem, provaříme a odstavíme. |
2 | Teplou omáčku podáváme s vařeným bramborem. |