Králík se smetanovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík se smetanovou omáčkou
Králík se smetanovou omáčkou
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 36299 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
3 g | Bobkový list |
200 g | Brambory vařené |
30 g | Česnek |
50 g | Cibule |
1 kg | Králík |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
5 g | Nové koření celé |
3 g | Pepř černý mletý |
50 g | Sádlo škvařené |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
10 g | Sůl |
1000 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 252,1mg |
Draslík | 988,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 63,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory vařené, Česnek, Cibule, Nové koření celé, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Králík, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králík se smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce vložíme králíka, zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme kuličky nového koření, bobkový list, přivedeme k varu a vaříme aspoň hodinu. Vývar scedíme, králičí maso obereme a posekáme najemno nebo umeleme. Vrátíme maso do vývaru, přivedeme k varu, ve smetaně rozmícháme mouku a přidáme do omáčky. Promícháme a povaříme. |
2 | Mezitím si v pánvi rozehřejeme sádlo, osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a přidáme do omáčky. Provaříme, podle potřeby ještě dochutíme solí, pepřem a odstavíme. |
3 | Teplou omáčku s masem podáváme s vařeným bramborem. |