Bramborové knedlíky plněné mletým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové knedlíky plněné mletým masem
Bramborové knedlíky plněné mletým masem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 36320 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 kg | Brambory vařené ve slupce |
40 g | Cibule |
50 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka pšeničná hrubá |
3 g | Pepř černý mletý |
50 g | Pšeničná krupice |
30 g | Sádlo škvařené |
20 g | Sůl |
200 g | Telecí maso mleté |
1 ks | Vejce slepičí |
1500 ml | Voda pitná |
200 g | Zelí bílé - sterilizované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 117,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Cibule, Sádlo škvařené, Sůl, Telecí maso mleté, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Pepř černý mletý, Pšeničná krupice, Zelí bílé - sterilizované mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové knedlíky plněné mletým masem postup přípravy receptu:
1 | V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme a přidáme telecí mleté maso. Orestujeme, vařečkou rozdrobíme, osolíme a opeříme. Odstavíme a necháme chladnout. |
2 | Vychladlé vařené brambory oloupeme, nastrouháme je nahrubo, vložíme do mísy, přidáme vejce, máslo, sůl, krupici a mouku. Důkladně prohněteme a vypracujeme těsto, které vyválíme na silnější placku. Z placky vykrajujeme čtverečky, doprostřed každého dáme nádivku z mletého masa, okraje přes sebe přeložíme a v dlani uválíme kuličku. |
3 | Plněné knedlíky vhodíme do osolené vroucí vody, občas promícháme, aby se nepřilepily ke dnu a pozvolna vaříme asi 15 minut. |
4 | Teplé knedlíky rozdělíme na talíře a podáváme nejlépe se zelím. |