Recept

Kapr s rajčaty a paprikami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 36374

Ingredience

250 g Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1000 g Kapr obecný
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Olej rostlinný
2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
500 g Paprikové lusky čerstvé
500 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
400 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 821 kcal
Kilojoule 3 433kJ
7% Sacharidy 24 g
79% Tuky 60 g
20% Sodík 406 mg
88% Bílkoviny 50 g

Kapr s rajčaty a paprikami postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté porce kapra osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme asi 15 minut odležet.

2

Potom porce osolíme, obalíme v hladké mouce smíchané s částí mleté papriky a po obou stranách dozlatova opečeme na pánvi na oleji. Vyjmeme na mísu.

3

Oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na oleji, přidáme očištěné, na kostičky nakrájené papriky a oloupaná, na kousky nakrájená rajčata. Dusíme 10-15 minut, osolíme a nakonec přidáme zbylou mouku s paprikou. Zalijeme rozmíchanou zakysanou smetanou a promícháme. Směs vlijeme do zapékací mísy, přidáme porce kapra a pokrm krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě.

4

Vhodnou přílohou jsou vařené nebo opečené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept