Recept

Hovězí jazyk zapečený v omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 36409

Ingredience

100 g Celer bulvový
1 ks Cibule
1200 g Hovězí jazyk
30 g Mouka pšeničná hladká
100 g Mrkev kořen
50 g Máslo čerstvé
100 g Petržel kořen
1 dl Smetana sladká 12%
20 g Strouhanka
10 g Sůl
30 g Tvaroh tvrdý
2 ks Vejce slepičí
50 g Petržel kudrnka

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 618 kcal
Kilojoule 2 584kJ
5% Sacharidy 19 g
58% Tuky 43 g
43% Sodík 862 mg
64% Bílkoviny 36 g

Hovězí jazyk zapečený v omáčce postup přípravy receptu:

1

Hovězí jazyk omyjeme a uvaříme doměkka v osolené vodě s kořenovou zeleninou a cibulí. Uvařený jazyk propláchneme ve studené vodě a oloupeme.

2

Z 30g másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zředíme 2dl vývaru z jazyka, zjemníme smetanou a strouhankou, krátce povaříme. Do již hotové jíšky vmícháme žloutky z vajíček.

3

Jazyk nakrájíme na slabé plátky, osolíme, naskládáme do zbytkem másla vymazaného pekáčku, zalijeme omáčkou a posypeme nastrouhaným tvarohem. Zapečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut, podáváme ozdobené nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept