Bramborové šišky s masem smažené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové šišky s masem smažené
Bramborové šišky s masem smažené
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 36415 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
500 g | Brambory vařené |
100 g | Cibule |
500 g | Drůbeží maso vařené |
100 g | Mouka pšeničná hrubá |
3 g | Pepř černý mletý |
50 g | Sádlo škvařené |
150 g | Strouhanka |
10 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
200 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 202,8mg |
Draslík | 869,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 186,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Sádlo škvařené, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Drůbeží maso vařené, Mouka pšeničná hrubá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové šišky s masem smažené postup přípravy receptu:
1 | Vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem, cibuli nakrájíme nadrobno, vařené maso umeleme na masovém strojku. |
2 | V pánvi rozhřejeme lžíci sádla, přisypeme cibuli, osmahneme dozlatova, přidáme mleté maso, promícháme, orestujeme, přidáme k masu brambory, znovu promícháme, osolíme, opepříme a dobře prohřejeme. |
3 | Z takto připravené hmoty tvarujeme menší šišky, které obalíme v hrubé mouce, namočíme v rozkvedlaných vejcích a nakonec obalíme ve strouhance. |
4 | V pánvi rozehřejeme zbylé sádlo a smažíme na něm noky ze všech stran dozlatova. Rozdělíme na talíře a podáváme s kysaným zelím. |