Jednoduchý recept

Bramborové šišky s masem smažené

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 36415

Ingredience

500 g Brambory vařené
100 g Cibule
500 g Drůbeží maso vařené
100 g Mouka pšeničná hrubá
3 g Pepř černý mletý
150 g Strouhanka
50 g Sádlo škvařené
10 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
200 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 528 kcal
Kilojoule 2 208kJ
19% Sacharidy 69 g
12% Tuky 9 g
97% Sodík 2 g
73% Bílkoviny 41 g

Bramborové šišky s masem smažené postup přípravy receptu:

1

Vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem, cibuli nakrájíme nadrobno, vařené maso umeleme na masovém strojku.

2

V pánvi rozhřejeme lžíci sádla, přisypeme cibuli, osmahneme dozlatova, přidáme mleté maso, promícháme, orestujeme, přidáme k masu brambory, znovu promícháme, osolíme, opepříme a dobře prohřejeme.

3

Z takto připravené hmoty tvarujeme menší šišky, které obalíme v hrubé mouce, namočíme v rozkvedlaných vejcích a nakonec obalíme ve strouhance.

4

V pánvi rozehřejeme zbylé sádlo a smažíme na něm noky ze všech stran dozlatova. Rozdělíme na talíře a podáváme s kysaným zelím.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept