Fazolový guláš s uzeným bůčkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolový guláš s uzeným bůčkem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 36418 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
400 g | Fazole |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Vepřový bok uzený |
1 l | Voda pitná |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 36,9mg |
Draslík | 289,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Mouka pšeničná hladká T 650, Protlak rajčatový, Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolový guláš s uzeným bůčkem postup přípravy receptu:
1 | Fazole den předem namočíme do vody, druhý den vodu dolijeme a k fazolím přidáme na kostky nakrájené maso. Vše zvolna vaříme doměkka. |
2 | Na sádle necháme zpěnit oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přisypeme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Vmícháme ji k fazolím a masu. Přidáme mletou papriku, prolisovaný česnek, rajčatový protlak a podle chuti sůl. Pokrm ještě chvíli povaříme a nakonec vmícháme smetanu. |
3 | Guláš můžeme podávat s čerstvým chlebem. |