Vánoční salát z ovoce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vánoční salát z ovoce
Vánoční salát z ovoce
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 36443 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
250 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
200 g | Hroznové víno |
2 ks | Jablka |
100 g | Ořechy vlašské |
1 špetka | Pepř bílý |
250 g | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
300 g | Sýr Eidam cihla 30% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 25,0mg |
Draslík | 384,7mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 64,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Hroznové víno, Jablka, Ořechy vlašské, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 12% (konzumní), Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vánoční salát z ovoce postup přípravy receptu:
1 | Do větší mísy nahrubo nastrouháme sýr. Přidáme neoloupaná, na hrubém struhadle nastrouhaná jablka, nakrájené ořechy, sůl, pepř, cukr, hrášek. Všechny suroviny promícháme a přimícháme na poloviny rozkrájené hroznové víno. Zalijeme smetanou, dochutíme ještě citrónovou šťávou, cukrem, zamícháme a salát dáme do lednice rozležet. |
2 | Salát upravíme do jednotlivých salátových misek nebo talířů a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené, jako samostatné jídlo s opečenou houskou.