Hovězí pečínka v aspiku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí pečínka v aspiku
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3646 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
800 g | Hovězí maso zadní |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
4 plátek | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 91,1mg |
Draslík | 59,7mg |
Vláknina | 593,2mg |
Vitamín A | 6,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Slanina vepřová, Sůl, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí pečínka v aspiku postup přípravy receptu:
1 | Maso očistíme a prošpikujeme na klínky nakrájenou slaninou. V pánvi rozpálíme trošku oleje a maso zprudka krátce orestujeme. |
2 | Poté přemístíme do pekáčku, do kterého jsme dali zbytek oleje a najemno nasekanou cibuli. Ochutíme solí, pepřem a pečeme asi hodinu při teplotě 180C. |
3 | Mezitím připravíme želatinu podle návodu na obalu. Část si odložíme na potření, zbytek necháme ztuhnout v misce. |
4 | Vychladlé maso nakrájíme na tenké plátky, jako celek přelijeme želatinou a podáváme dozdobené kousky ztuhlého aspiku. |
Poznámka
Hovězí zadní-falešná svíčková