Chřest s italskou omáčkou z Ricotty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřest s italskou omáčkou z Ricotty
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 36503 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2,2 kg | Chřest zelený |
1 kostka | Cukr kostkový |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
1 špetka | Sůl |
150 g | Šunka dušená |
1,5 l | Voda pitná |
Omáčka | |
---|---|
2 polévková lžíce | Bazalka |
3 polévková lžíce | Ocet vinný |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř bílý |
5 ks | Rajčata |
200 g | Sýr Ricotta |
5 polévková lžíce | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 95,4mg |
Draslík | 607,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,8mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná, Bazalka, Ocet vinný, Pepř bílý, Rajčata, Sýr Ricotta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Cukr kostkový, Máslo čerstvé, Šunka dušená, Olej olivový, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chřest s italskou omáčkou z Ricotty postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. |
2 | Očištěný chřest povaříme v osolené vodě 10 minut s kouskem másla a kostkou cukru. Chřest podáváme zalitý omáčkou a posypaný nudličkami šunky. |
3 | Omáčka: |
4 | Sýr rozmačkáme a rozmícháme s octem a olejem ve vývaru z chřestu. Potom přidáme kousky rajčat, nasekanou bazalku, ochutíme pepřem a solí. Povaříme na mírném plameni za stálého míchání, dokud se vše nespojí v hladkou omáčku. |