Rožnovské zlaté pentličky - minutka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 26 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rožnovské zlaté pentličky - minutka
Rožnovské zlaté pentličky - minutka
Celkový čas: | 26 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 36572 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Kuřecí prsa |
těstíčko | |
---|---|
6 stroužek | Česnek |
2 špetka | Chilli koření mleté |
1,5 dl | Mléko plnotučné |
110 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1,5 dl | Olej slunečnicový |
1,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Gouda 45% |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 218,9mg |
Draslík | 471,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 342,3mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 234,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Olej slunečnicový, Sůl, Sýr Gouda 45%, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rožnovské zlaté pentličky - minutka postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na hranolky (asi 3 x 3 cm, dlouhé přibližně 5 cm). |
2 | Připravíme pikantní těstíčko: očištěný česnek prolisujeme a dáme do mísy. Přidáme vejce, mléko, sůl, chilli, hladkou mouku a nastrouhaný sýr. Vše promícháme, pak vyšleháme, vzniklé těstíčko nesmí být moc řídké. |
3 | Pokrájené maso obalíme v těstíčku a necháme v míse odležet asi 10 minut, aby maso natáhlo - jak sůl, tak česnek. |
4 | v hlubší pánvi rozpálíme asi 1.5 dl oleje a kousky obaleného masa usmažíme z každé strany dozlatova. Vyjmeme je děrovanou naběračkou, dáme na mísu pokrytou papírovým ubrouskem. "Pentličky" necháme odkapat z oleje a podáváme. |
Poznámka
Rožnovské pentličky podáváme s čerstvou zeleninou a chlebem.