Kachna s bambusovými výhonky a lilkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachna s bambusovými výhonky a lilkem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 36599 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Bambusové výhonky |
1 polévková lžíce | Cukr palmový |
500 g | Kachní prsa |
1 polévková lžíce | Kari pasta červená |
1 ks | Lilek |
400 ml | Mléko kokosové |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
3 polévková lžíce | Omáčka rybí |
3 polévková lžíce | Omáčka ústřicová |
200 g | Rajčata Cherry |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 96,3mg |
Draslík | 993,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 22,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bambusové výhonky, Lilek, Omáčka rybí, Omáčka ústřicová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr palmový, Kachní prsa, Kari pasta červená, Mléko kokosové, Olej olivový, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachna s bambusovými výhonky a lilkem postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si připravíme lilek, který nakrájíme na kolečka, posolíme a 10 minut necháme v misce "vypotit". Uvolněnou šťávu z lilku slijeme. Bambusové výhonky nakrájíme na kousky. |
2 | Kachní maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na proužky, které marinujeme v rybí omáčce. |
3 | Na rozehřátém oleji v pánvi nejprve osmahneme lilek, po osmažení lilek vyndáme ven z pánve. |
4 | Potom zkaramelizujeme v pánvi palmový cukr s kari pastou a ústřicovou omáčkou. Přidáme lilek, cherry rajčata a bambusové výhonky. Vše přelijeme kokosovým mlékem. Do takto připravené omáčky vložíme maso a vše pár minut povaříme, dokud není maso měkké. |
Poznámka
Ke zdobení můžeme použít thajskou bazalku.