Recept

Piškotová bábovka s rumem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 36638

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
110 g Cukr moučkový
110 g Mouka pšeničná hrubá
20 g Máslo čerstvé
2 kávová lžička Rum
2 polévková lžíce Strouhanka
4 ks Vaječný bílek slepičí
3 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 174 kcal
Kilojoule 730kJ
7% Sacharidy 26 g
7% Tuky 5 g
3% Sodík 55 mg
10% Bílkoviny 6 g

Piškotová bábovka s rumem postup přípravy receptu:

1

V míse mícháme moučkový cukr, citronovou kůru a žloutky asi 20 minut. Za stálého míchání přidáme po lžičkách rum. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků střídavě s hrubou moukou.

2

Těsto vlijeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané bábovkové formy. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 35-40 minut.

3

Upečenou bábovku necháme chvíli vychladnout ve formě a potom ji opatrně vyklopíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept