Piškotová bábovka s rumem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Piškotová bábovka s rumem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 36638 |
Kategorie: | Bábovky |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
110 g | Cukr moučkový |
20 g | Máslo čerstvé |
110 g | Mouka pšeničná hrubá |
2 kávová lžička | Rum |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 141,8mg |
Draslík | 48,1mg |
Vláknina | 851,1mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Rum, Strouhanka, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Piškotová bábovka s rumem postup přípravy receptu:
1 | V míse mícháme moučkový cukr, citronovou kůru a žloutky asi 20 minut. Za stálého míchání přidáme po lžičkách rum. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků střídavě s hrubou moukou. |
2 | Těsto vlijeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané bábovkové formy. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 35-40 minut. |
3 | Upečenou bábovku necháme chvíli vychladnout ve formě a potom ji opatrně vyklopíme. |