Masopustní kaše - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Masopustní kaše
Masopustní kaše
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 36643 |
Kategorie: | Kaše |
Ingredience
100 g | Cukr moučkový |
20 g | Cukr vanilka |
3 dl | Jáhly - loupané proso |
100 g | Máslo jihočeské AB |
3 dl | Mléko plnotučné |
250 g | Povidla švestková |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 5,0mg |
Draslík | 97,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 312,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Jáhly - loupané proso, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo jihočeské AB, Mléko plnotučné, Povidla švestková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Masopustní kaše postup přípravy receptu:
1 | Jáhly propláchneme vroucí vodou. Scedíme, vsypeme do hrnce s vařící osolenou vodou. Na menším plamínku za stálého míchání přilijeme mléko a přisypeme vanilkový cukr a jáhly s ostatními surovinami vaříme přibližně 30 minut doměkka. |
2 | Uvařenou kaši nalijeme na jednotlivé talíře. Každou porci potřeme povidly a pocukrujeme moučkovým cukrem. Nakonec kaši polijeme rozpuštěným máslem a hotové jídlo podáváme. |
Poznámka
Kaši podáváme teplou na teplém talíři jako hlavní jídlo. Ale můžeme podávat jako sladký předkrm.