Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 36690

Ingredience

0,3 ks Celer bulvový
2 ks Cibule
80 g Hrášek
500 g Husí drůbky
80 g Husí sádlo
300 g Játra husí
1 ks Mrkev kořen
4 ks Nové koření celé
0,5 kávová lžička Pepř bílý
8 ks Pepř černý celý
1 ks Petržel kořen
220 g Rýže dlouhozrnná
0,5 polévková lžíce Sůl
3 špetka Sůl mořská
1,7 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 911 kcal
Kilojoule 3 814kJ
32% Sacharidy 114 g
150% Tuky 113 g
30% Sodík 605 mg
50% Bílkoviny 28 g

Rýže s husími drůbky postup přípravy receptu:

1

Očistíme a omyjeme zeleninu: mrkev, celer, petržel a cibuli.

2

Omyté husí drůbky (žaludek, krk, křídla, srdce..) dáme do hrnce s 1 litrem vody, přidáme zeleninu, celý pepř, nové koření a sůl (0.5 lžíce). Vaříme pomalu pod pokličkou, jen aby voda mírně probublávala, přibližně 90 minut. Uvařené drůbky scedíme, vývar zachytíme. Krk a křídla vykostíme a spolu s ostatními drůbky pokrájíme nadrobno.

3

Očistíme ještě jednu cibuli a drobně ji pokrájíme. Husí játra omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky.

4

Husí syrové sádlo pokrájíme na drobné kousky a v pánvi vysmažíme na zlaté škvarky. Škvarky vyjmeme z omastku a odložíme do misky. Z vyškvařeného sádla odebereme 1 lžíci, kterou dáme do druhého hrnce (budeme v něm vařit rýži). Na zbylém rozpáleném sádle zprudka restujeme husí játra z každé strany dozlatova (1-2 minuty). Osolíme je 2-3 špetkami mořské soli, opepříme bílým pepřem, odložíme do misky a uchováme v teple.

5

Na ten samý omastek dáme zpěnit cibuli, přimícháme pokrájené drůbky a krátce osmažíme a dochutíme solí. Čerstvý zelený (nebo mražený hrášek povaříme 1 minutu v 0.5 litru vody. Pak ho scedíme a necháme odkapat.

6

Dobře promytou a odkapanou rýži zlehka osmažíme v hrnci na husím sádle, které jsme odložili. Pak rýži zalijeme 5 dl vývaru z drůbků a pod pokličkou rýži vaříme 13 minut.

7

Do uvařené rýže přimícháme připravené drůbky s cibulí, zelený hrášek a rozdělíme porce. Na každou porci dáme lžičku škvarků, plátek restovaných husích jater a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept