Telecí játra na šalvěji a bílém víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí játra na šalvěji a bílém víně
Telecí játra na šalvěji a bílém víně
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 36714 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Cibule |
700 g | Játra telecí |
4 polévková lžíce | Limetková šťáva |
115 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
1 špetka | Sůl |
150 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 619,0mg |
Draslík | 815,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 69g |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 18,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 44,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Játra telecí, Limetková šťáva, Pažitka, Šalvěj čerstvá, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí játra na šalvěji a bílém víně postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozpálíme polovinu másla a osmažíme na něm cibulku. Osmaženou cibuli odložíme stranou. Do pánve dáme zbytek másla, přidáme telecí játra a 5 minut je restujeme ze všech stran. Játra přemístíme na misku, zakápneme limetkovou šťávou a udržujeme v teple. |
2 | Do šťávy z jater přidáme 100 ml vína a asi 5 minut povaříme. Poté přidáme šalvěj a najemno nakrájenou cibuli a vaříme dalších 5 minut. Přidáme osmažená játra a vše ještě 4 minuty restujeme. Dolijeme zbytek vína, přidáme pažitku a vše důkladně promícháme. Dochutíme solí a pepřem. |