Gratinované cannelloni s mletým jehněčím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gratinované cannelloni s mletým jehněčím masem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 36754 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
250 g | Cannelloni |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
250 g | Jehněčí maso mleté |
1 kávová lžička | Majoránka |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Oregano čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
150 g | Špenát mražený |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
50 g | Sýr Parmezán |
1 ks | Vejce slepičí |
Rajská omáčka | |
---|---|
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
380 ml | Hovězí vývar základní |
1 polévková lžíce | Majoránka |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
70 g | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
50 g | Šunka parmská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 144,6mg |
Draslík | 332,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Jehněčí maso mleté, Majoránka, Olej rostlinný, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Bazalka, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Majoránka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cannelloni, Máslo čerstvé, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Špenát mražený, Sýr Ementál (Primátor), Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Šunka parmská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gratinované cannelloni s mletým jehněčím masem postup přípravy receptu:
1 | Náplň: Na pánvi rozpálíme olej, přidáme na kostičky nakrájený česnek, cibuli a osmahneme. Přidáme špenát a za stálého míchání restujeme 2 minuty. Pánev odstavíme a špenátovou směs odložíme stranou do misky. |
2 | Mleté jehněčí maso orestujeme na pánvi na oleji. Poté maso přidáme ke špenátové směsi, posypeme nastrouhaným ementálem, přidáme smetanu a vejce. Směs dochutíme oreganem, solí, pepřem a důkladně promícháme. |
3 | Připravíme cannelloni a do každého válečku dáme trošku náplně. |
4 | Rajská omáčka: Na pánvi rozpálíme olivový olej a krátce na něm orestujeme na kostičky nakrájenou parmskou šunku, přidáme cibuli, česnek a za občasného míchání necháme zesklovatět. Parmskou šunku zaprášíme moukou a restujeme ještě 1 minutu. |
5 | Přidáme rajčatový protlak, dochutíme bazalkou, majoránkou, solí a pepřem. Přidáme masový vývar a přivedeme k varu. Omáčku povaříme asi 10 minut. |
6 | Do vymazané zapékací misky nalijeme trošku rajčatové omáčky. Na ni položíme naplněné cannelloni a přelijeme zbývající omáčkou. |
7 | Posypeme nastrouhaným parmazánem, poklademe plátky másla a v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia pečeme 30 minut. |
8 | Po upečení ihned podáváme. |