Jednoduchý recept

Špagety s hřebenatkami a mušlemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 36805

Ingredience

60 g Anglická slanina
2 ks Celer řapíkatý
225 g Hřebenatka
500 g Mušle slávky
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
3 l Voda pitná
1,5 dl Víno bílé
1,5 dl Vývar rybí
2 ks Šalotka
225 g Špagety

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 544 kcal
Kilojoule 2 275kJ
18% Sacharidy 64 g
15% Tuky 11 g
47% Sodík 941 mg
64% Bílkoviny 36 g

Špagety s hřebenatkami a mušlemi postup přípravy receptu:

1

Ve velkém hrnci s vroucí vodou uvaříme špagety, poté je scedíme a necháme okapat.

2

V teflonové pánvi si osmahneme na sucho pokrájenou slaninu, vmícháme pokrájenou šalotku, celer a víno. Povaříme 5 minut. Přidáme mušle a hřebenatky, vývar a pod pokličkou vaříme 7 minut. Mušle, které se neotevřely, vyhodíme.

3

Do pánve přidáme okapané špagety, petrželku, sůl, pepř a promícháme.

4

Prohřejeme 2 minuty a okamžitě podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept