Jednoduchý recept

Slávky v rajčatové omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 36810

Ingredience

0,5 ks Cibule
900 g Mušle slávky
1 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
3 ks Rajčata
1 polévková lžíce Strouhanka
1 polévková lžíce Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 245 kcal
Kilojoule 1 026kJ
4% Sacharidy 14 g
10% Tuky 8 g
46% Sodík 926 mg
51% Bílkoviny 29 g

Slávky v rajčatové omáčce postup přípravy receptu:

1

Nasekanou cibuli a česnek dáme do pánve a podusíme na oleji pod pokličkou 3 minuty. Každé z rajčat nařízneme křížem a dáme do misky. Zalijeme vařící vodou a blanšírujeme 45 vteřin. Necháme je okapat a ponoříme do studené vody, poté je snadno oloupeme. Přidáme je ke směsi do pánve a pod pokličkou dusíme 3 minuty. Přidáme sůl, pepř a polovinu petrželky.

2

Ve studené vodě vydrhneme mušle a odstraníme otevřené mušle, které se ani po ostrém poklepání nezavřou.

3

Do velkého hrnce dáme mušle, přidáme tolik vroucí vody, aby byly ponořené. Hrnec přikryjeme a vaříme 2 minuty, aby se mušle otevřely. Po minutě promícháme, scedíme a necháme okapat. Prázdné půlky zahodíme. Plné půlky dáme na pečicí plech.

4

Do každé mušle dáme lžící rajčatovou omáčku. Smícháme strouhanku s parmezánem a posypeme mušle. Zapékáme 2 minuty.

5

Ozdobíme petrželkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept