Krupicová kaše smažená s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krupicová kaše smažená s vejci
Krupicová kaše smažená s vejci
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 36896 |
Ingredience
80 g | Cibule |
20 g | Cibule - nať |
250 ml | Mléko polotučné |
3 g | Pepř černý mletý |
60 g | Pšeničná krupice |
80 g | Slanina vepřová |
10 g | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 510,5mg |
Draslík | 243,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cibule - nať, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krupicová kaše smažená s vejci postup přípravy receptu:
1 | Krupici za stálého míchání nasypeme do vroucího mléka, promícháme a pozvolna vaříme, až vznikne hustší kaše. Odstavíme a necháme chladnout. |
2 | Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na malé kostičky, cibulovou nať posekáme. |
3 | V pánvi rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, promícháme a necháme zesklovatět. Vejce rozkvedláme, přimícháme ke krupicové kaši, osolíme, opepříme, přidáme do pánve, promícháme s cibulkou a smažíme, dokud se vejce nesrazí. |
4 | Pokrm rozdělíme na talíře, posypeme cibulovou natí a podáváme jako vydatnou snídani. |