Janovské pesto - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Janovské pesto
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 3694 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
50 g | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
125 ml | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Oříšky piniové |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
71% Kalorie 1,401 kcal
Kilojoule 5 864kJ
2% Sacharidy 8 g
200% Tuky 150 g
31% Sodík 620 mg
26% Bílkoviny 14 g
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 16,3mg |
Draslík | 356,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,8mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Oříšky piniové, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Janovské pesto postup přípravy receptu:
1 | Bazalkové lístky rozmixujeme s piniovými oříšky, česnekem, parmazánem a solí, postupně přidáme olej. Můžeme vše také rozdrtit v hmoždíři. |
2 | Pesto se ke všem druhům masa. |