Boloňské špagety s ementálem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Boloňské špagety s ementálem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 36965 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 špetka | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
250 g | Jehněčí maso mleté |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Oregano sušené |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
85 g | Protlak rajčatový |
500 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
300 g | Špagety |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
125 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 68,1mg |
Draslík | 498,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,2mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Jehněčí maso mleté, Olej rostlinný, Oregano sušené, Paprika mletá sladká, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Špagety, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Boloňské špagety s ementálem postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. |
2 | Přidáme jehněčí mleté maso a za stálého míchání restujeme 5 minut, poté osolíme, opepříme a přidáme mletou papriku. |
3 | Postupně do pánve přidáváme rajčata, rajčatový protlak, červené víno a vše přivedeme k varu. Na mírném ohni dusíme ještě asi 15 minut. Nakonec přidáme oregano a bazalku. |
4 | Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu, slijeme, propláchneme studenou vodou, promícháme se lžící olivového oleje. Poté je rozdělíme na připravené talíře a podáváme přelité masovou omáčkou. |
5 | Před podáváním pokrm posypeme nastrouhaným ementálem. |