Jednoduchý recept

Kuře pečené ve voňavé marinádě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 36969

Ingredience

1 kávová lžička Kmín drcený
1000 g Kuře
1 kávová lžička Majoránka
1 polévková lžíce Med včelí
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Omáčka sójová
1 kávová lžička Paprika červená
60 g Protlak rajčatový
1 špetka Skořice mletá
1 polévková lžíce Směs koření na kuře
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 691 kcal
Kilojoule 2 890kJ
3% Sacharidy 10 g
67% Tuky 51 g
33% Sodík 663 mg
85% Bílkoviny 48 g

Kuře pečené ve voňavé marinádě postup přípravy receptu:

1

Jako první připravíme marinádu, která se skládá z 3 lžic rozpuštěného másla, 1 lžíce medu, 1 rajského protlaku, 1 lžíce sójové omáčky, majoránky, soli, skořice, kmínu, směsi koření a sladké papriky.

2

Vyprané kuře rozdělíme na čtvrtky nebo větší kusy, osolíme a potřeme marinádou. Potom vložíme do pekáče a zbylou marinádou polijeme.

3

Kuře dáme péct do středně horké trouby a pečeme asi 1 hodinu.

4

Během pečení maso podléváme a podle potřeby přidáváme ke šťávě vodu. Marináda se nesmí připalovat.

Poznámka

Doporučená příloha - rýže nebo brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept