Jednoduchý recept

Krab v zázvorové omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 36996

Ingredience

6 ks Cibulka jarní
1 kávová lžička Cukr třtinový
800 g Krab
2 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Olej sezamový
1 ks Paprika zelená
2 polévková lžíce Sherry brandy
2 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
1,5 dl Voda pitná
1,5 dl Vývar rybí
3 kávová lžička Zázvor mletý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 245 kcal
Kilojoule 1 026kJ
4% Sacharidy 14 g
5% Tuky 4 g
36% Sodík 718 mg
66% Bílkoviny 37 g

Krab v zázvorové omáčce postup přípravy receptu:

1

Opláchneme kraby a vyndáme obsah krunýřů. Odřízneme šedou tkáň a odstraníme ji. Kraby opláchneme, ukroutíme jim nožičky a klepítka. Klepítka rozlouskneme a vyndáme z nich maso. Rozdrcené kousky krunýře odstraníme.

2

Maso oddělíme a nepoživatelné plíce a vnitřnosti odstraníme. Každého kraba rozřízneme napůl a každou půlku ještě překrojíme.

3

Rostlinný olej rozehřejeme v předehřátém woku, přidáme rozetřený česnek a zázvor a minutu smažíme. Přidáme krabí porce a osmahneme je též minutu. Vmícháme pokrájenou papriku, jarní cibulky, sezamový olej, vývar, sherry a cukr. Přivedeme k varu a pod pokličkou vaříme 4 minuty. Smícháme solamyl s vodou a vmícháme do woku. Přivedeme k varu a mícháme, dokud omáčka nezhoustne.

4

Ihned podáváme.

Poznámka

Krab vařený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept