Frikadeller - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Frikadeller
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 37004 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
6 polévková lžíce | Mléko polotučné |
250 g | Mleté kuřecí maso |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 ml | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
60 g | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,5 kávová lžička | Tymián sušený |
1 ks | Vejce slepičí |
250 g | Vepřové maso mleté |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 161,7mg |
Draslík | 426,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 87,7mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,6mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Olej slunečnicový, Strouhanka, Sůl, Tymián sušený, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mleté kuřecí maso, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Frikadeller postup přípravy receptu:
1 | Mleté kuřecí maso spolu s mletým vepřovým vložíme do mísy. Přidáme oloupanou, nastrouhanou cibuli, strouhanku, mléko, tymián, sůl a pepř. Vmícháme vejce, případně přilijeme ještě trochu mléka a vše propracujeme na vláčnou směs. |
2 | Ze směsi vytvarujeme pomoučenýma rukama asi 16 kuliček. Smažíme je na rozehřátém oleji na pánvi 8-10 minut za častého obracení dozlatova. Po usmažení vyjmeme na papírovou utěrku. |
3 | Masové kuličky podáváme horké, doplníme dílkem omytého citronu. |