Zadělávané kachní drůbky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zadělávané kachní drůbky
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 37015 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
100 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
100 g | Houby čerstvé |
900 g | Kachní drůbky |
50 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
100 g | Mrkev kořen |
2 g | Nové koření celé |
6 g | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel kořen |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
9 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 23,3mg |
Draslík | 254,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 44,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Nové koření celé, Petržel kořen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Kachní drůbky, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zadělávané kachní drůbky postup přípravy receptu:
1 | Kachní drůbky včetně křídel, kořenovou zeleninu, nakrájené houby, cibuli, sůl a koření dáme pozvolna vařit do studené vody. Když je vše měkké, vývar scedíme, maso a zeleninu nakrájíme na menší kousky, vývar vařením zredukujeme na litr tekutiny a odstavíme. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou vmícháme do vývaru a povaříme, aby omáčka zhoustla. Nakonec vmícháme smetanu, vrátíme nakrájené maso a zeleninu a před podáváním necháme důkladně prohřát. |