Recept

Pečená jehněčí kýta po řecku

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 310 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 300 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 37025

Ingredience

1 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1350 g Jehněčí kýta
2 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Oregano sušené
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Tymián sušený
1 l Voda pitná
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 807 kcal
Kilojoule 3 376kJ
3% Sacharidy 10 g
303% Tuky 227 g
13% Sodík 259 mg
112% Bílkoviny 63 g

Pečená jehněčí kýta po řecku postup přípravy receptu:

1

Očištěnou a omytou jehněčí kýtu vložíme do pekáče. Olej, nadrcený česnek, skořici, tymián a oregano promícháme. Směsí potřeme maso, pokapeme citronovou šťávou a opepříme.

2

Do pekáče vlijeme tolik vody, aby sahala do poloviny výšky pekáče, přidáme oloupanou, na kroužky nakrájenou cibuli a očištěnou, podélně nakrájenou mrkev.

3

Pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 150 stupňů Celsia a maso pečeme 3 hodiny. Každých 30 minut kýtu potřeme zbylou směsí nebo podlijeme vodou.

4

Potom pekáč přikryjeme alobalem a maso pečeme ještě 2 hodiny.

5

Vyjmeme z trouby a necháme asi 20 minut odpočinout. Kýtu podáváme posypanou nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept