Recept

Nákyp se zeleninou přelitý pestem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 37082

Ingredience

300 g Chřest zelený
1 ks Cuketa
3 ks Mrkev kořen
400 g Pórek
1 špetka Sůl
250 g Těstoviny konzumní
1,5 l Voda pitná
Pesto
1 polévková lžíce Bazalka
1 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel - nať
75 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
1 ks Tykev
75 ml Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 464 kcal
Kilojoule 1 941kJ
22% Sacharidy 79 g
355% Tuky 266 g
27% Sodík 543 mg
36% Bílkoviny 20 g

Nákyp se zeleninou přelitý pestem postup přípravy receptu:

1

Pórek očistíme a podélně rozřízneme a dokrájíme do tenkých nudliček. Mrkev, chřest a cukety očistíme a nastrouháme. Česnek nakrájíme na hrubší plátky. Bylinky opereme, necháme okapat a nasekáme je. Tykvová

2

semena opražíme na teflonové pánvi nasucho.

3

Parmazán nastrouháme. Těstoviny vaříme podle návodu na obale. Asi 3 minuty před koncem varu nasypeme k vařícím se těstovinám nastrouhanou zeleninu a nudličky pórku a dovaříme s těstovinami. Vařené těstoviny scedíme a uchováváme na teplém místě - než připravíme pesto ze zeleninového vývaru, aby nevychladly. Podáváme tak, že naporcované těstoviny se zeleninou přelijeme připraveným pestem a na závěr pokrm posypeme zbytkem strouhaného parmazánu. Pokrm podáváme horký.

4

Pesto připravíme tak, že do vývaru vsypeme kousky česneku a opražená tykvová semena a směs rozmixujeme. Na závěr vsypeme do pesta polovinu strouhaného sýra a dochutíme solí, pepřem a bylinkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept