Nákyp se zeleninou přelitý pestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nákyp se zeleninou přelitý pestem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 37082 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
300 g | Chřest zelený |
1 ks | Cuketa |
3 ks | Mrkev kořen |
400 g | Pórek |
1 špetka | Sůl |
250 g | Těstoviny konzumní |
1,5 l | Voda pitná |
Pesto | |
---|---|
1 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 špetka | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
75 g | Sýr Parmezán |
1 ks | Tykev |
75 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 13,1mg |
Draslík | 584,3mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,1mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cuketa, Sůl, Voda pitná, Bazalka, Česnek, Pepř bílý, Sůl, Sýr Parmezán, Tykev mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Mrkev kořen, Pórek, Těstoviny konzumní, Petržel - nať, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nákyp se zeleninou přelitý pestem postup přípravy receptu:
1 | Pórek očistíme a podélně rozřízneme a dokrájíme do tenkých nudliček. Mrkev, chřest a cukety očistíme a nastrouháme. Česnek nakrájíme na hrubší plátky. Bylinky opereme, necháme okapat a nasekáme je. Tykvová |
2 | semena opražíme na teflonové pánvi nasucho. |
3 | Parmazán nastrouháme. Těstoviny vaříme podle návodu na obale. Asi 3 minuty před koncem varu nasypeme k vařícím se těstovinám nastrouhanou zeleninu a nudličky pórku a dovaříme s těstovinami. Vařené těstoviny scedíme a uchováváme na teplém místě - než připravíme pesto ze zeleninového vývaru, aby nevychladly. Podáváme tak, že naporcované těstoviny se zeleninou přelijeme připraveným pestem a na závěr pokrm posypeme zbytkem strouhaného parmazánu. Pokrm podáváme horký. |
4 | Pesto připravíme tak, že do vývaru vsypeme kousky česneku a opražená tykvová semena a směs rozmixujeme. Na závěr vsypeme do pesta polovinu strouhaného sýra a dochutíme solí, pepřem a bylinkami. |