Marinované kuřecí čtvrtky s žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinované kuřecí čtvrtky s žampiony
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 37083 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Brambory |
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
2 ks | Kuřecí čtvrtky |
100 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 polévková lžíce | Omáčka Teriyaki |
0,5 kávová lžička | Pepř 4 barev |
1 polévková lžíce | Sladkokyselá omáčka Sweet & Sour |
100 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Niva (Rokfór) |
1 ks | Vejce slepičí |
16 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 95g |
---|---|
Cholesterol | 259,2mg |
Draslík | 7g |
Vláknina | 58g |
Vitamín A | 289,5mg |
Vitamín B6 | 2,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 59,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 71,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Chilli koření mleté, Slanina vepřová, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí čtvrtky, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Olej olivový, Omáčka sójová, Omáčka Teriyaki, Pepř 4 barev, Sladkokyselá omáčka Sweet & Sour mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinované kuřecí čtvrtky s žampiony postup přípravy receptu:
1 | Nejříve připravíme marinádu, do které dáme sůl, 1 lžíci omáčky Sweet Chilli Sauce for Chicken, l lžíci omáčky Teryaki, 2 lžíce omáčky sójové. Vše rozmícháme. |
2 | Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na kostičky. |
3 | Stehna z kuřat omyjeme, osušíme a oddělíme tak, že rozdělíme spodní část a dolní část stehna. Maso necháme marinovat v připravené marinádě nejméně 1 hodinu. |
4 | Maso položíme do pekáče a polijeme zbylou marinádou. Posypeme na kostičky nakrájenou slaninou a na plátky nakrájenými nožičkami z žampionů. Kloboučky ponecháme stranou. Trochu podlijeme, pečeme ve vyhřáté troubě přibližně hodinu a během pečení podléváme vypečenou šťávou. |
5 | Během té doby oloupeme brambory, nakrájíme na kousky a vaříme doměkka, vodu osolíme. |
6 | Uvařené brambory scedíme, přidáme máslo rozpuštěné v teplém mléce, osolíme a vyšleháme hladkou bramborovou kaši. Můžeme všlehat 1 žloutek. |
7 | Kaší plníme zdobící sáček a na plech vytvoříme 16 hnízd. Do hnízd vložíme kloboučky žampionů a kousek sýru niva. Kloboučky osolíme, okořeníme chilli a pepřem, pokapeme olivovým olejem. |
8 | Pekáč s bramborovými hnízdečky dáme na 10 minut péct ke kuřecím stehnům. |
Poznámka
Necháme marinovat nejlépe přes noc.